Click here for the English version of the Frequently Asked Questions (FAQ).

Vraag: Ik probeer in te loggen maar mijn wachtwoord werkt niet. Wat moet ik doen?

Als je wachtwoord niet werkt kun je het beste rechtsboven 'wachtwoord vergeten' selecteren. Na het invoeren van jouw emailadres ontvang je een nieuw tijdelijk wachtwoord per mail. Je kan dit tijdelijke wachtwoord gebruiken om in te loggen waarbij je weer een nieuw wachtwoord dient in te stellen.

Vraag: Na het opvragen van een nieuw tijdelijk wachtwoord ontvang ik geen email. Wat moet ik doen?

Het eerste wat je kan doen is in jouw spam of promotionele emailbox te kijken. Het kan zo zijn dat de email met het tijdelijke wachtwoord hier is beland. Als je de mail ook hier niet vindt dan zou het zo kunnen zijn dat je niet (meer) als gebruiker in het systeem staat. Neem in dat geval contact op met je leidinggevende of systeem beheerder om te controleren dat je een actief account hebt.

Vraag: Ik ben met de VR training in 2D begonnen maar ik kan niet rondkijken als ik de telefoon heen en weer beweeg. Wat moet ik doen?

Je kan rondkijken door met je vinger op het scherm te swipen.

Vraag: Ik ben begonnen met de training in de VR mode maar het lijkt alsof het scherm vastzit. Wat moet ik doen?

Het zou zo kunnen zijn dat jouw telefoon telefoon niet geschikt is voor Virtual Reality. Wat je in dat geval kan doen is terug te gaan naar het menu door de terugknop in de linkerbovenhoek te selecteren. Daarna ga je in het menu naar de settings middels de knop in de rechterbovenhoek. Tenslotte selecteer je bij 'Mode Instellingen' de '2D' optie.

Vraag: Ik kan de tekst niet goed lezen als ik op mijn smartphone in VR modus speel en of de hele video ziet er wazig uit. Wat moet ik doen?

VR brillen in combinatie met een smartphone zal niet altijd een 1-op-1 match zijn. Er is een manier om deze match te optimaliseren. Ga hiervoor naar deze website voor meer instructies:  https://support.google.com/cardboard/answer/6295046 . Je kan op de volgende pagina verschillende 'VR Bril' settings uitproberen: https://www.hypergridbusiness.com/faq/vr-headset-qr-codes/

Wat tenslotte ook nog kan meespelen is jouw eigen inter pupillary distance (IPD).  Dit gaat over hoe ver jouw eigen ogen uit elkaar staan. Voor meer informatie daarover kun je dit artikel lezen: https://medium.com/@viarbox/getting-rid-of-double-vision-on-google-cardboard-6fa9b22da720

Als jouw IPD niet geschikt is voor jouw huidige VR bril dan is de enige fix om een VR bril te gebruiken die geschikt is voor jouw IPD of door de VR training in 2D Modus te spelen.

Tenslotte kan jouw oogsterkte ook nog een rol spelen met betrekking hoe helder de training eruit ziet. Je kan bijvoorbeeld bijziend of verziend zijn. Deze verschillende oogsterktes kunnen beïnvloeden hoe je de VR training ervaart. Vooral als je bijziend bent adviseren we je op jouw bril op te houden bij het opzetten van de VR bril.